Liefde & Sex
Foto's van je ex [18+]
Grappige foto's
Eigen foto insturen
Laatste nieuws
Lieve sms gedichten

Sexualiteit: Cursus Beffen

‘Beffen’ is het prikkelen van de vulva met de mond en de tong. De tong is een fantastisch instrument om een meisje te prikkelen: heerlijk zacht, altijd nat en uiterst beweeglijk. Vingers kunnen hier niet tegenop.

in de Van Dale staat de volgende omschrijving:

bef·fen (ov.ww., ook abs.)
1 [inf.] (een vrouw) seksueel prikkelen door haar geslachtsdelen te likken => kutlikken

Het wordt door de meeste vrouwen omschreven als het lekkerste en meest intieme dat je in bed kan overkomen. Mannen die goed kunnen beffen worden ook ingeschat als betere "lovers" en ik kan je beloven...dat heeft veel voordelen! Hieronder dus een cursus beffen:

Inleiding
Beffen, pussy eating, muf diving, cunnilingus en zo zullen er nog meer benamingen zijn voor het oraal bevredigen van de vrouw. Maar waar komt de orale seks eigenlijk vandaan? En doet iedereen eigenlijk wel aan orale seks? Wanneer doe je het nu fout of goed?

Goed beffen is meer dan het likken van de clitoris alleen. Ben je een beginner dan kun je hier onder lezen welke tips en trucs er zijn om te leren beffen. Ben je de doorgewinterde 'casanova' dan kun je misschien nog wat nieuwe en afwisselenden technieken aanleren.

Misschien is het zelfs te overwegen om tijdens het beffen een vibrator te gebruiken. Bekijk hier de beste vibrators ter wereld!

1. Wetenswaardigheden
Het ontstaan van het beffen is niet tot een exacte datum of jaartal terug te voeren. Waarschijnlijk is het zo oud als het hebben van seks zelf maar is het door de ontwikkelingen in culturen meer of minder naar de achtergrond gedrukt. In de literatuur van elke oude en hedendaagse culturen is veel terug te vinden over orale seks. Een goed voorbeeld is de Kama Sutra, geschreven in de tweede eeuw voor Christus.

Ongeveer 55% procent van de mannen bevredigt een de vrouw oraal. Van deze 55% vindt 95% het heerlijk om te doen terwijl 82% van de vrouwen het prettig en opwindend vinden om oraal bevredigd te worden.

Waarom zou een man een vrouw beffen? En is dit niet smerig om te doen? Nee, net zoals het beffen is het niet om te doen. Orale seks is iets intiems wat een man en vrouw met elkaar delen. Het is een heel andere manier van bevredigen. En wanneer je het goed doet is het fantastisch om een vrouw zo te zien genieten!
Let wel: zowel bij mannen als vrouwen geldt dat niet iedereen het lekker vindt om orale seks te ontvangen of om te geven. Waarbij 'niet lekker' iets anders is dan 'hoerig' of 'smerig'. (Orale) seks blijft en is iets intiems om samen te delen en van te genieten en als partners met elkaar rekening te houden.

2. Erotische zones
Het geslachtsdeel van de vrouw is geheel iets anders dan een penis. Dit geldt ook voor de stimulatie: beffen is heel anders dan pijpen. Waar een man snel is opgewonden of tot opwinding komt, is dit bij een vrouw vaak heel anders. Opwinding en genot is voor een vrouw het op de juiste opbouwen van seksuele spanning. De kunst van het beffen ligt in het feit hoe snel je als man kunt ontdekken wat een vrouw lekker vindt bij het beffen.

Tussen de benen van de vrouw
Dit is een goede positie om te beginnen wanneer je zelf nog niet zo veel ervaring hebt met het beffen. Eigenlijk is dit ook de meest ideale positie met alleen maar voordelen: de vrouw ligt ontspannen op haar rug en laat kun jij je heerlijk laten verwennen terwijl jij als man een ideale positie hebt om met je mond en handen overal goed bij te kunnen.

Van achteren
Een positie die fijn is wanneer jij en je partner het lekker vinden om haar anus ook te stimuleren. Dit wordt ook 'rimmen' genoemd. De positie is minder geschikt om de vrouw naar een hoogtepunt te brengen. De clitoris is moeilijk met de tong te bereiken maar je kan wel met je tong dieper in de vagina komen.

Staand voor de vrouw
Een standje wat niet door zowel iedere vrouw als man gewaardeerd wordt. Het is enigszins vermoeiend omdat je als man op je knien zit of hurkt. De vrouw staat hierbij met haar benen gespreid voor de man. Je kan natuurlijk ook voor hem gaan zitten op de rand van het bed. Alleen zit je dan vaak net iets te hoog om goed te kunnen beffen. Voor de vrouw is dit standje minder ontspannend dan wanneer zij op het bed ligt of zit. Bovendien geeft dit standje minder bewegingsvrijheid om andere erotische zones te stimuleren.

Zittend op de man
Een ander begrip voor dit standje is het Engelse 'Face Sitting'. Als vrouw zit ook daadwerkelijk op het gezicht van de man. Ook dit standje wordt niet door iedereen gewaardeerd. Voor vrouwen die meer het heft in handen kan dit standje erg lekker zijn maar wanneer je lekker wil genieten tijdens het verwennen dan is dit niet het ideale standje.
Voor de man kan dit standje ook enigszins beklemmend werken. Hij ligt immers onder en tussen de benen van de vrouw. Overigens vraag dit als man niet aan een vrouw. ZIj geeft dit zelf aan als zij behoefte heeft aan dit standje.

Standje 69
Dit standje wordt ook wel 'soixante neuf' genoemd en het staat voor het tegelijkertijd elkaar oraal bevredigen. Een heel intiem standje omdat er veel lichaamscontact is. Je kan dit standje op verschillende manieren uitvoeren: liggend op de zij (minder makkelijk) of de manier waar de ene partner knielend plaats neemt boven de andere partner (de vrouw neemt meestal bovenop plaats zodat zij zelf de 'pijp' bewegingen kan regelen. Nadeel van dit standje is het moeilijk kunnen genieten wanneer je oraal bevredigd wordt; je bent immers zelf ook bezig met je partner. Dit geldt ook voor het orgasme. Wanneer de een is klaargekomen dan wordt het oraal bevredigen van de ander met minder passie of helemaal niet gedaan. Maar het is zeker een heerlijk standje om te doen of om mee te beginnen voor of tijdens een heerlijke vrijpartij.

4. Technieken en tips
Beffen is absoluut geen 'direct-full-hit' op enkel en alleen de clitoris. Veel mannen denken dat dit de juiste en enige manier van beffen is. Voor vrouwen is dit vaak een enorme afknapper. Beffen is voor veel vrouwen de combinatie van strelingen en stimulatie met de handen en het juist en afwisselend likken van haar clitoris en vagina.
Overigens heeft het zorgen voor afwisselen ook voordelen. De vaak gehoorde klacht van mannen (pijn in de kaken en tong door het langdurig en alleen maar likken) wordt vermeden wanneer je ook je handen en vingers goed gebruikt.
Natuurlijk zijn de adviezen ook weer heel persoonsgebonden; wat de n heerlijk vindt doet de ander weer helemaal niets. De hieronder beschreven technieken zijn dan ook niet bedoeld als de ideale beftechniek maar als afwisseling en het vergroten van je kundigheid tijdens de cunnilingus.

Basistechniek

Open met je vingers de schaamlippen van de vrouw zodat je een goede kijk hebt op het hele geslachtsdeel. Kijk hoe haar vagina eruit ziet (geen vagina is hetzelfde).
Begin langzaam met je tong de binnenste schaamlippen en het gebied rond de clitoris te likken. Draai met de tong rondjes om de clitoris. Kijk en voel hoe zij reageert. Als je merkt dat zij een ontzettende gevoelige clitoris heeft, blijf dan nog even uit de buurt. Zij kan dan al ontzettend genieten van het likken van het gebied om haar clitoris.
Wanneer je merkt dat zij een clitorale stimulatie heerlijk vindt, dan kun je met de tong haar clitoris verder stimuleren.

Tongtechniek
Met je tong kun je op verschillende manieren stimuleren. Je kan rondjes draaien om de clitoris maar je kan ook met het puntje van je tong korte, krachtige bewegingen maken over haar clitoris. Een andere manier is met een platte, uitgestrekte tong lange bewegingen (likkende) te maken.
Ben je in het bezit van een gemiddeld iets langere en stevige tong? Dan kun je een 'tongue fuck' doen. Met een uitstekende tong penetrerende bewegingen maken in haar vagina. Natuurlijk hoef je niet alleen haar clitoris te likken bij het beffen. Het vrouwelijk geslachtsdeel zit vol met erogene zones die gestimuleerd kunnen worden.

Zuigtechniek
Eigenlijk de pijptechniek bij de vrouw. Afhankelijk van de grote van haar clitoris (en natuurlijk of zij dit lekker vindt) kun je jouw lippen om haar clitoris vormen en zachtjes, zuigende bewegingen maken. Dit moet je heel teder doen en heel goed aanvoelen wat haar reactie is! De clitoris kan namelijk vele malen gevoeliger zijn dan de eikel van een man.

Vingertechniek
Zoals eerder geschreven is het beffen niet alleen het likken van de clitoris en vagina. Je kunt ook je handen gebruiken om haar optimaal te stimuleren. Wanneer je haar clitoris aan het bevredigen bent kun je gelijktijdig met n of meerdere vingers haar vagina bevredigen. Probeer eens of je haar zogenaamde G-spot kunt vinden. Let wel: niet iedere vrouw heeft een G-spot of vind de stimulatie van dit plekje opwindend.
Ook de stimulatie van haar clitoris kun je afwisselend doen met je tong of vingers. Ook hier, kijk en voel wat voor haar het lekkerst is en bepaal dit vooral niet zelf!

5. Orgasme of niet?
Het is natuurlijk een kroon op je werk als een vrouw n of meerdere orgasmen krijgt tijdens jouw sessie van beffen. Maar niet iedere vrouw kan een orgasme krijgen wanneer zij oraal bevredigd worden maar dit wil niet zeggen dat zij dit niet lekker vindt. Bovendien blijkt vaak dat mannen het niet makkelijk vinden om vrouwen tot een orgasme te brengen of weten niet hoe hier mee om te gaan. Dit is dus het spel van het meesterlijk oraal kunnen bevredigen: het op zoek gaan naar de juiste erogene zones en deze op de juiste wijze blijven stimuleren. Een vaak gehoorde klacht van vrouwen is dat mannen niet doorgaan met een bepaalde, zelfde stimulatie waardoor telkens opnieuw opwinding moet worden opgebouwd. Dus wanneer je als man voelt dat een orgasme in de lucht zit: 'Vooral doorgaan'

De anatomie van de vagina


Anatomie van de vagina

Anatomie van de vulva:
1 = clitorishoed
2 = clitoris
3 = grote schaamlippen
4 = Urethra
5 = kleine schaamlippen
6 = vaginale ingang
7 = resten maagdenvlies