Liefde & Sex
Foto's van je ex [18+]
Grappige foto's
Eigen foto insturen
Laatste nieuws
Lieve sms gedichten

De eerste keer

De eerste keer...


Verliefd
Wat houdt verliefdheid in, wat is verliefd zijn, wat voel je dan?
Als je verliefd bent, kun je vlinders in je buik krijgen. Het lijkt wel of je steeds zenuwachtig wordt als je 'grote liefde' in de buurt komt, je stottert en je bloost. Eigenlijk wil je het liefst de hele dag bij die persoon in de buurt zijn. Je wilt heel graag verkering, maar dat durf je niet te vragen. Dan maar via briefjes of via een klasgenoot.

Op wie
Je kan op je buurjongen- of meisje verliefd worden of misschien wel op een van je klasgenoten. Je kan dan vragen of hij/zij jou ook leuk vindt, of je laat een vriend of vriendin het voor je vragen. Je kan ook verliefd worden op een filmster of popidool. Dan wordt het al een stuk moeilijker om iemand bijvoorbeeld mee naar de film te vragen. Je kan natuurlijk wel naar concerten gaan. Deze liefde op afstand komt vaak voor.

En dan?
Heb je verkering en vraag je je allebei af hoe je moet tongzoenen? Een geruststelling, iedereen is bij de eerste zoen zenuwachtig geweest. Goed zoenen moet je leren, het is geen aangeboren gave. Hoe begin je? Je kan beginnen met een beetje pesten of stoeien en dan ben je opeens aan het zoenen. Tongzoenen doe je met je hele mond (tanden, tong en lippen) Je gaat voorzichtig in de mond van de ander, en met je tong streel je zijn/ haar tong (lippen enz.). Gewoon doen...als je dat wilt!
[omhoog]

Strelen en vrijen

Masturberen
Vrijen kan je in de eerste plaats met jezelf doen (masturberen). Zowel jongens als meisjes doen het. Je kan zo ontdekken wat je lekker vindt, waar je "speciale" plekjes zitten. Gewoon de tijd nemen om je lichaam te strelen en eventueel kan je met behulp van een spiegel je geslachtsdelen bekijken. Tijdens het ontdekken van je lichaam kan het gebeuren dat je klaarkomt (een orgasme krijgt). Voor jongens kan dit betekenen dat zij een zaadlozing krijgen (tijdens het klaarkomen komt er sperma -een kleverige vloeistof- uit de penis). Bij meisjes is dit wat moeilijker te merken, er komt extra vocht uit de vagina. Dit is de ontlading. Het gevoel kun je moeilijk in woorden omschrijven, maar zodra je je eerste orgasme hebt gehad, weet je precies wat er bedoeld wordt. De ene keer kan het orgasme heviger zijn dan de andere keer. Het is dus iedere keer anders. Over het algemeen kan je zeggen dat je lichaam het voor het zeggen heeft, het gevoel is niet te stoppen. Tijdens het masturberen kun je jezelf aanraken en strelen en je kunt fantaseren over alles wat jij spannend vindt. In een fantasie is niets raar! Masturberen is niet schadelijk! Het is een fabeltje dat je hier onvruchtbaar van kunt worden.

Met z'n tweeën
Vrijen met je vriend of vriendin kan de volgende stap zijn. Als je verliefd bent op iemand wil je die persoon ook aanraken en door die persoon aangeraakt worden. Je wordt al warm bij de gedachte en als je die persoon aanraakt, lijkt het net elektriciteit, het 'knettert'. Je kunt elkaar strelen en zoenen met je kleren aan, dat kan erg spannend zijn. Je kan er ook voor kiezen om je kleren uit te trekken en elkaar zo te ontdekken. Je kan elkaars lichaam strelen, probeer bijvoorbeeld de lekkere plekjes bij je vriend/vriendin te ontdekken. Dit kan heel goed zonder ook het gevoel te hebben te moeten neuken. Je kunt elkaar bijvoorbeeld met je mond bevredigen (pijpen of beffen) als je niet wilt neuken. Je kunt elkaar ook aftrekken en vingeren.

Maar je kan natuurlijk ook met iemand vrijen als je niet verliefd bent. Als je allebei opgewonden bent en zin in seks hebt, kan dat natuurlijk ook. Doe je dat maar voor ‚‚n keer met iemand, dan heet dat een 'one-night-stand'.

Een belangrijk punt is: laat je nooit dwingen iets te doen, waar je nog niet aan toe bent. Het maak niet uit hoe oud je bent of hoe lang je verkering hebt. Jij beslist.

Praat vooraf of tijdens het vrijen, over wat je wel wilt en wat niet. Laat je niet overhalen of chanteren door opmerkingen van: je houdt niet genoeg van mij; als je dat niet doet dan maak ik het uit enz. Dat soort opmerkingen slaan nergens op, degene die dit soort dingen zegt, geeft in ieder geval niet genoeg om jou, en respecteert je mening niet.

Er zijn veel verschillende manieren van vrijen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Je kunt verschillende 'standjes' proberen (staand, liggend, zittend enz) maar je kunt bijvoorbeeld ook attributen gebruiken tijdens het vrijen. Bijvoorbeeld handboeien of een dildo. Sommige mensen raken opgewonden van pijn tijdens de seks. Ze gebruiken bijvoorbeeld zweepjes of tepelklemmen. Het is belangrijk voor deze manier van seks dat je dit allebei wilt en dat je elkaar vertrouwt. Deze vorm wordt sado-masochisme (sm) genoemd En vrijen hoeft natuurlijk niet perse alleen of met zijn tweeën. Je kunt het ook met z'n drieën doen of met een hele groep. Wat jij lekker vindt!!!

De eerste keer
Als jullie er allebei aan toe zijn, de condooms zijn gekocht, jullie hebben het huis voor jezelf, dan gieren waarschijnlijk de zenuwen door je lijf. Of het nu de eerste keer is dat je vrijt of de eerste keer met je nieuwe vriend/vriendin, dat maakt niet uit. Het is altijd spannend.

Als je nog nooit gemeenschap hebt gehad of anders gezegd geneukt hebt, dan ben je nog maagd. Bij de eerste keer wordt je dus 'ontmaagd'. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar dat hoeft het niet te zijn. Zeg gewoon dat het je eerste keer is, dan kun je alles rustig opbouwen en aan elkaar wennen. Omdat je de eerste keer niet weet wat je moet verwachten en hoe alles voelt, kun je verlegen en onzeker zijn. Dat kan er voor zorgen dat een jongen geen stijve penis krijgt (of houdt) en de vagina van een meisje kan droog zijn. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te vrijen. Maak vooral geen haast en streel elkaar zodat je ontspannen wordt. Als de vagina erg droog is, kun je ook een glijmiddel of een beetje speeksel gebruiken.

Een jongen kan klaar komen door met zijn penis op en neer te gaan in de vagina of in de anus. Een meisje komt niet altijd klaar tijdens het neuken. Dit komt omdat de clitoris niet gestimuleerd wordt. Je kunt tijdens het neuken wel zelf je clitoris aanraken of aan laten raken. Sommige jongens en meisjes komen niet altijd klaar, maar een orgasme is geen verplichting. Doe daarom ook niet alsof! Samen vrijen zonder dat je klaarkomt, kan net zo fijn zijn. Het kan ook gebeuren dat iemand sneller klaarkomt dan hij zou willen.
[omhoog]

>>> De condoomshop

Het maagdenvlies
De meeste meisje hebben een maagdenvlies als ze nog maagd zijn. Dit is randje weefsel aan het begin van je vagina. Dat randje kan dik of dun zijn, strakker of slapper zijn. Bij ieder meisje is dit anders. Als je de eerste keer neukt dan kan het pijn doen en/of gaan bloeden. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Als je gaat bloeden dan kan dat komen omdat je vagina niet vochtig genoeg is en misschien ben je een beetje gespannen. Je vagina kan dan strakker en nauwer zijn. Doordat de penis toch naar binnen gaat, kan het randje scheuren en verlies je een beetje bloed. In het begin ben je waarschijnlijk een beetje gespannen misschien is het nog een beetje pijnlijk. Vertrouw er op dat het steeds beter gaat, oefening baart kunst. En je kan elk moment stoppen.
[omhoog]

Seksualiteit en cultuur
In bepaalde culturen kan er heel vrij over seks gepraat worden, maar er zijn ook culturen waarin seks een taboe is. Daar wordt niet over gepraat. Natuurlijk heeft dat niet altijd met cultuur te maken. Er zijn ook gezinnen waarin makkelijker over seks gepraat kan worden dan in andere gezinnen. In sommige culturen is het heel belangrijk dat een meisje nog maagd is als zij gaat trouwen. Zij mag nog geen seksueel contact met iemand gehad hebben. In de huwelijksnacht wordt het meisje ontmaagd. Soms moet ze dan een doekje met bloed laten zien om te 'bewijzen' dat ze nog maagd was (je weet wel: soms kun je bij de eerste keer bloed verliezen!). Maar het is niet zeker dat je altijd bloed verliest bij de eerste keer. Dat verschilt per meisje. Er zijn ook landen waar meisjes besneden worden (van verwijderen van clitoris tot dichtnaaien van de vagina). Ook jongens kunnen besneden worden (insnijden / verwijderen voorhuid). In sommige culturen (of religies) wordt homoseksualiteit of biseksualiteit niet geaccepteerd. Bepaalde culturen zien dat als een ziekte.
[omhoog]

Homoseksualiteit
Eén op de tien jongeren worden verliefd op iemand van hun eigen geslacht. Dus een meisje wordt verliefd op een meisje en een jongen wordt verliefd op een jongen. Er zijn ook jongeren die verliefd worden op zowel jongens als meisjes (biseksueel). Jongeren die op iemand van hun eigen geslacht verliefd worden kunnen zich heel eenzaam voelen. Zij durven er vaak niet voor uit te komen uit angst voor wat ouders, familie en vrienden zullen zeggen. Als een meisje of een jongen er voor de eerste keer voor uit komt dat hij of zij homoseksueel is dan wordt dat 'coming-out' genoemd. Je komt er dus voor uit dat je verliefd bent op iemand van je eigen geslacht. Er zijn voor deze jongeren verschillende organisaties waar zij of voor hulp naartoe kunnen of gewoon om andere homoseksuele jongeren te ontmoeten.
[omhoog]

Travestie
Travestie betekent dat iemand de behoefte heeft om zich te kleden, op te maken en te gedragen als iemand van het andere geslacht. Travestie komt met name bij (heteroseksuele) mannen voor. Sommige mensen vinden het al genoeg om vrouwenondergoed (of mannenondergoed) te dragen. Anderen gaan in het dagelijks leven volledig als iemand van het andere geslacht gekleed. Deze mensen hebben niet te behoefte van geslacht te veranderen.
[omhoog]

Transseksualiteit
Er zijn ook mensen die het gevoel hebben 'in een verkeerd lichaam' geboren te zijn. Een man bijvoorbeeld voelt dat hij eigenlijk een vrouw is. Dit heet genderdysforie (gender = geslacht; dysforie = onvrede). Iemand kan besluiten dat hij van geslacht wil veranderen. Mensen die voelen dat ze 'in het verkeerde lichaam' zitten, en zich willen laten opereren, worden transseksueel genoemd.
[omhoog]

Seksueel geweld
Seks is leuk als je het zelf wilt. Het kan ook gebeuren dat iemand je dwingt tot seks. Als dat zo is, kan je spreken van aanranding. Aanranding is wanneer er tegen je wil seksuele handelingen worden verricht, zonder dat daarbij sprake is van binnendringen (van de penis) in het lichaam. Je kunt van aanranding spreken als je bijvoorbeeld tegen je zin aangeraakt, betast of uitgekleed wordt. Ook doorgaan met vrijen als de ander niet meer wil, is een vorm van aanranding. Van verkrachting is sprake als het lichaam van de ander binnengedrongen wordt tegen zijn of haar wil. Dit kan gebeuren met geweld, onder bedreiging van geweld of door chantage. Met binnendringen wordt niet alleen bedoeld door de penis, maar ook met een vinger of voorwerp in anus of vagina. Ook binnendringen van de mond met een geslachtsdeel is een vorm van verkrachting. Onder incest wordt verstaan een seksuele relatie tussen twee naaste familieleden. Bijvoorbeeld (stief)vader of moeder, broers en zussen, opa's en ooms, neven en tantes.

Alle vormen van seksueel geweld zijn strafbaar. Je kan bij de politie een melding doen van aanranding, incest of verkrachting. Dit kun je anoniem doen. Iemand anders kan ook melding maken. De dader wordt hierbij niet vervolgd. Bij een aangifte echter wel. Ook dit doe je bij de politie maar kan niet anoniem gebeuren. Seksueel geweld kan voorkomen binnen een relatie of huwelijk, maar ook tussen mensen waartussen geen relatie bestaat.


Bron: Jongeren Informatie Punt